(Erf)pachtzaken en beheer

Pacht en erfpacht zijn onderwerpen die de gemoederen van zowel pachter als verpachter aardig bezig kunnen houden. Is het nou de komst van melkvee fosfaatrechten in 2018 of de invoering van de nieuwe pachtwet, er is op dit gebied altijd een grote adviesvraag.

Op basis van onze advisering wordt u in staat gesteld de keuzes te maken die het beste bij u en uw eigendommen of pachtrechten passen en die economisch gezien tot een duurzaam resultaat leiden. Daarnaast nemen wij specialistisch werk bij u uit handen.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat u als pachter heeft besloten het bedrijf over te dragen aan één van uw kinderen. In dit geval kunnen wij ervoor zorgen dat dit op de juiste wijze met de verpachters wordt geregeld en contractueel op correcte wijze wordt vastgelegd.

Of wanneer u gronden in erfpacht wilt uitgeven of in erfpacht wilt nemen, is het van belang om goed na te denken over de contractinhoud, de waarde van het erfpachtrecht, indexeringsmethodieken, de te betalen canon.

Onze rentmeesters en adviseurs hebben allen ruime ervaring en kunnen u hier uitgebreid over informeren en adviseren. Voor al uw vragen inzake pacht, het opmaken, beëindigen en wijzigen van pachtovereenkomsten bent u bij ons aan het juiste adres.

Selectie uit aanbod

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem contact op via +31 (0)85-485 26 00 of neem contact op via het contactformulier.

Op de hoogte blijven van nieuws, wet- en regelgeving en marktprijzen in het landelijk gebied? Schrijf u dan direct in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief De Rentmeter