De haring zwemt weer

Het haringseizoen startte dit jaar op dinsdag 7 juni met de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe in Scheveningen. Nog diezelfde dag ging overal in Nederland de verkoop van start. Acconavm, Noordanus & Partners (N&P) en Agroplan wisten een rijkelijke voorraad te bemachtigen voor hun eigen haringparty in Barneveld.

Arie Bronkhorst, directeur accountancy acconavm: “Ruim tweehonderd klanten en relaties hebben samen met ons genoten van de Hollandse nieuwe. Tevens hebben we van deze feestelijke gelegenheid gebruik gemaakt om de heer Gerrit Broekgaarden de eerste haring aan te bieden vanwege zijn 40 jarig dienstverband bij acconavm.”

Pieter Noordanus, rentmeester en directeur van Noordanus & Partners: “De haring is vetter dan in 2010, laat dit een voorbode zijn voor ondernemend Nederland.” Lara de Graaf, directeur en landschapsarchitect van Agroplan: “het is een traditie dat we de haringparty organiseren op de dag dat het eerste vaatje haring geveild wordt en elk jaar zie ik de haringparty groter worden, waar is het eind?”

‘Hollandse Nieuwe’ aanpak

Niet alleen voor deze haringparty, maar ook in de dagelijkse praktijk werken acconavm, N&P en Agroplan intensief samen. Pieter Noordanus, rentmeester en directeur van Noordanus & Partners: “Er is anno 2011 een hoop gaande in het buitengebied van Barneveld en omstreken. Steeds meer wordt er in relatie tot landelijk vastgoed gevraagd om een geïntegreerde aanpak. Onze rentmeesters, accountants en adviseurs kunnen samen met de landschapsarchitecten van Agroplan de klanten van ‘kop tot staart’ bedienen. Nergens anders zie je zo’n nauwe samenwerking tussen accountants, landschapsarchitecten, rentmeesterskantoren”.

Deel dit artikel