Agrarische bedrijfslocatie te Lunteren

Categories:

Details

Locatie: Lunteren, Mijllerweg 11
Oppervlakte: 1.17.02 ha
Vraagprijs:
Status: Verkocht

Het te verkopen object betreft een agrarische bedrijfslocatie (kalverenhouderij), staande en gelegen aan en nabij de Mijllerweg 11 te Lunteren. De agrarische bedrijfslocatie bestaat uit een bedrijfswoning met inwoning, circa 975 m2 aan agrarische bedrijfsopstallen, ondergrond, tuin en circa 8.000 m2 cultuurgrond.

De locatie is zeer geschikt voor meerdere doeleinden. Naast het voorzetten van een intensief agrarisch bedrijf, kan op deze locatie wellicht ook een functieverandering naar niet-agrarische bedrijvigheid plaatsvinden. Daarnaast kan dit ook een ideaal object zijn voor omzetting naar een woonbestemming met verkoop van vrijkomende sloopmeters.

Indien een herontwikkeling wenselijk wordt geacht, dient in overleg met de gemeente Ede te worden bekeken in hoeverre de beoogde herontwikkeling mogelijk is en aan welke voorwaarden moet worden voldaan.

Agrarische bedrijfswoning

De agrarische bedrijfswoning betreft een oude boerderij, die in 1979 aanzienlijk is vergroot en waarbij een inwoonsituatie is gerealiseerd. Door deze uitbreiding is er een zeer riante woning ontstaan, die voor meerdere vormen van woongebruik geschikt is. Het achterhuis van de oude boerderij fungeert als opslag/berging.

De oude boerderij is omstreeks 1900 gebouwd, opgetrokken in steen en gedekt met riet. Het woongedeelte dat in het voorhuis gelegen is, heeft een inhoud van circa 220 m3, een woonoppervlakte van circa 80 m2, wordt verwarmd door middel van een gaskachel, heeft enkele beglazing en rolluiken.

Het aangebouwde woongedeelte is gebouwd in 1978, opgetrokken in steen (spouw) en gedekt met pannen. Dit gedeelte heeft een inhoud van circa 300 m3, een woonoppervlakte van circa 100 m2, wordt verwarmd door middel van een centrale verwarming, heeft dubbele beglazing en rolluiken.

Indeling woongedeelte voorhuis

  • Begane grond: bijkeuken, keuken, woonkamer, slaapkamer, toilet en douche.
  • 1e verdieping: overloop en 3 slaapkamers.

Indeling aanpandig woongedeelte

  • Begane grond: hal, woonkamer, keuken, bijkeuken / serre, slaapkamer, badkamer met douche en seperaat.
  • 1e verdieping: overloop en 3 slaapkamers.

Bedrijfsopstallen agrarische bedrijfslocatie

Kalverenstal (voormalige melkstal)

Betreft de oude melkveestal welke verbouwd is tot kalverenstal met groepshuisvesting (bouwjaar omstreeks 1983). De afmetingen van deze stal bedraagt circa 41 x 17 meter. De stal is opgetrokken uit steen, gedekt met asbestcement golfplaten en geïsoleerd met Dupanel platen.

Inrichting: een voerkeuken en 5 afdelingen voorzien van groepshuisvesting. De hokken bestaan uit staal met asbest wanden, roosters van hout, middenpad beton, centrale put en voorzien van natuurlijke ventilatie.

Loods

Betreft een vrijstaande houten loods (bouwjaar omstreeks 1960), de afmetingen bedragen circa 15 x 6 meter. De loods is opgetrokken uit gepotdekseld houten planken met houten spanten en houten gordingen en is gedekt met asbestcement golfplaten.

Houten berging

Betreft een vrijstaande houten berging (bouwjaar omstreeks 1925). De afmetingen van de berging bedragen circa 14 x 12 meter. De berging is opgetrokken uit houten delen en gedekt met asbestcement golfplaten en gedeeltelijk pannen.

Bestrating

De oprit en het gebied rondom de woningen en schuur is voorzien van bestrating in de vorm van betonklinkers.

Bestemming

Op de locatie is gelegen in het bestemmingsplan ‘Agrarisch Buitengebied Ede 2012’ van de gemeente Ede en heeft de navolgende bestemmingen en aanduidingen:

Enkelbestemming:           Agrarisch

Bouwvlak:                          Agrarisch

Functieaanduiding:          Intensieve veehouderij

Functieaanduiding:          Specifieke vorm van agrarisch – agrarisch bedrijf middel groot

Gebiedsaanduiding:         Reconstructiewetzone – landbouwontwikkelingsgebied

Vastgesteld: 17-07-2013

Vergunningen

Op de locatie is door de gemeente Ede een milieuvergunning verleend bij besluit d.d. 11 maart 2003 voor het houden van 348 stuks vleeskalveren.

Op de locatie is geen Natuurbeschermingswetvergunning aanwezig.

Belastingen en kosten

Kosten komen voor rekening van koper. Hieronder vallen in ieder geval de eventuele verschuldigde overdrachtsbelasting, BTW en de notariskosten.

Aanvaarding en levering

In overleg.

Interesse

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Voor informatie, afspraken voor bezichtigingen en biedingen kunt u zich wenden tot Rentmeesterskantoor Noordanus & Partners BV.

T +31 (0)26 – 379 20 75
E info@noordanuspartners.nl