Een paardenhouderijbedrijf, waar altijd topspringpaarden zijn gefokt, c.q. een ontwikkellocatie voor een nieuw te vestigen agrarisch (bedrijfs)erf

Categories:

Details

Locatie: Lienden, Provincialeweg 7
Oppervlakte: 08.05.15 ha
Vraagprijs:
Status: Verkocht bij inschrijving

INSCHRIJVING GESLOTEN!

Een paardenhouderijbedrijf, waar altijd topspringpaarden zijn gefokt, c.q. een ontwikkellocatie voor een nieuw te vestigen agrarisch (bedrijfs)erf dan wel woonlocatie gelegen nabij de Provincialeweg 7 te Lienden

Op een mooie locatie in het buitengebied van Lienden bevindt zich een karakteristiek paardenhouderijbedrijf c.q. een ontwikkellocatie voor een nieuw te vestigen agrarisch (bedrijfs)erf of woonlocatie, die wij u, bij inschrijving, te koop aanbieden. De gemeente Buren heeft zich op het voorlopige standpunt gesteld planologische medewerking te verlenen aan de herziening van de bestemming en het toevoegen van één vrijstaande nieuwe woning met toepassing van het VAB-beleid.

Dit bedrijf, met een vrijstaande, ruime, authentieke woning uit de jaren ’30, beschikt over een rijhal met Agterberg bodem, een stallencomplex en voldoende cultuurgrond voor weidegang. De oppervlakte van het geheel bedraagt 08.05.15 hectare  Er is ook de  mogelijkheid om op verschillende kavels in te schrijven, namelijk:

  • Kavel I: het paardenhouderijbedrijf c.q. de ontwikkellocatie voor een nieuw te vestigen agrarisch (bedrijfs)erf, bestaande uit een bedrijfserf met bedrijfswoning en diverse bedrijfsopstallen inclusief rijhal en cultuurgronden. Het geheel is uitstekend ontsloten via de Provincialeweg en heeft een oppervlakte van 02.66.90 hectare;
  • Kavel II (Provincialeweg): een perceel cultuurgrond gelegen aan en nabij de Provincialeweg te Lienden, met een oppervlakte van 02.53.10 hectare;
  • Kavel III (Vogelenzangseweg): een perceel cultuurgrond gelegen aan en nabij de Vogelenzangseweg te Lienden, met een oppervlakte van 02.85.15 hectare;
  • De massa, zijnde kavel I, II en III tezamen, met een oppervlakte van 08.05.15 hectare.

De locatie

Dit prachtige object is net buiten het dorp Lienden gelegen, in het buitengebied van de gemeente Buren. Lienden ligt tussen de gezellige studentenstad Wageningen en het centrum van Tiel. Steden als Utrecht, Den Bosch en Arnhem liggen binnen een straal van circa 40 kilometer. Hierdoor ervaart u enerzijds de rust van het platteland, anderzijds het bruisende leven van de nabij gelegen steden. Het complex heeft een perfecte ontsluiting op de A15 via de naastgelegen Provincialeweg en Vogelenzangseweg, waarna de A50 en A2 binnen handbereik liggen. Een gebied in de parel van de fruitteelt van de Betuwe met geweldige bloesem in het voorjaar.

Het woonhuis

Het karakteristieke woonhuis is omstreeks 1935 gebouwd, opgetrokken in metselwerk (in halfsteensverband gelegd) met muurankers en het piramidedak is gedekt met Tuile-du-Nord dakpannen. De woning beschikt hoofdzakelijk over voorzetramen en heeft ook prachtige glas-in-lood ramen. De houten kozijnen zijn in goede staat van onderhoud.

Op de begane grond bevinden zich een ruime en lichte woonkamer voorzien van een houten vloer en een open haard,  een zit-/leeskamer, een keuken met ruime bijkeuken en voldoende voorraadruimte en een eenvoudige badkamer met douche, wastafel en een staand toilet.. Via de zit-/leeskamer is een droge, vrij ruime kelder bereikbaar. In de hal, die voorzien is van een authentieke granito vloer, is de vaste trapopgang gesitueerd die toegang geeft tot de eerste verdieping.

Aan de overloop liggen maar liefst vijf slaapkamers; twee zijn voorzien van een wastafel en vier met inbouwkasten. Via dezelfde overloop is het balkon te bereiken. Daarnaast is de ruime vliering toegankelijk door middel van een solide vlizotrap.

De oppervlakte van de tuin bij de woning bedraagt maar liefst 750 m2 en is voorzien van een fijn terras met een mooi gazon en verschillende borders. De tuin biedt vrij uitzicht over de landerijen.

Het stallencomplex en het erf

Vanuit de keuken van de woning is er toegang tot verschillende stallen en bergingen. Het stallencomplex is voorzien van 15 boxen. Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om het aantal boxen uit te breiden. De lichte rijhal met een Agterberg bodem en sproei-installatie is via de stallen bereikbaar maar ook via de buitenkant van het gebouw.

Daarnaast kent het complex nog veel andere gebouwen, zoals een aanpandige, karakteristieke open kapschuur met hooizolder, een was- en spoelplaats, een open loop-/potstal, een loopstal voor jonge paarden, diverse schuren, bergingen en opslagruimtes en een elektrische stap- / trainingsmolen.

Al met al betreft het een prachtig complex zeer centraal in het land, waar het heerlijk vertoeven is.

De cultuurgronden

De gronden zijn sinds jaar en dag in gebruik als grasland t.b.v. het weiden van paarden. De grondsoort van de percelen betreft een kalkloze poldervaaggrond met zware zavel en lichte klei (code: Rn95C), met een grondwatertrap van VI. Dat wil zeggen dat de gemiddelde hoogste grondwaterstand 40-80 cm ten opzichte van het maaiveld is en de gemiddelde laagste grondwaterstand > 120 cm.

De verkoop

De verkoop vindt plaats door middel van een openbare inschrijving onder notarieel toezicht van Notariskantoor Soons te Heteren en onder voorbehoud van gunning.

De inschrijvingstermijn sluit op woensdag 9 maart 2022 om 12:00 uur.

Kijkdagen

Het is op afspraak mogelijk om het object op de volgende dagen te bezichtigen:

  • Donderdag 3 maart 2022

Inschrijvingspakket

Mocht u het volledige pakket met nadere informatie en inschrijvingsvoorwaarden willen ontvangen, dan kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier op onze website. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk van een digitaal inschrijvingspakket voorzien.

Informatie

Voor meer informatie of voor het inplannen van een bezichtiging kunt u contact opnemen met ons kantoor via telefoonnummer 085-4852600 of per e-mail via info@noordanuspartners.nl

Interesse

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Voor informatie, afspraken voor bezichtigingen en biedingen kunt u zich wenden tot Rentmeesterskantoor Noordanus & Partners BV.

T +31 (0)26 – 379 20 75
E info@noordanuspartners.nl