Fraai gelegen woonboerderij te Brummen

Details

Locatie: Brummen, Knoevenoordstraat 59
Oppervlakte: 1.750 m2
Vraagprijs:
Status: Verkocht

Fraai gelegen vrijstaande woonboerderij met voormalige agrarische bedrijfsopstallen, tuin en erf op een perceel van circa 1.750 m².

Ligging

Deze vrijstaande woonboerderij ligt op een prachtige en zeer gewilde locatie tussen Brummen en Eerbeek, aan een wandelpad op het landgoed Engelenburg. De omgeving staat bekend om haar statige kastelen en landhuizen, de zogeheten landgoederenzone, met klinkende namen zoals Kasteel  Engelenburg, Huize Voorstonden en Het Huis te Eerbeek.

Objectomschrijving

Tot het object behoren een woonboerderij, een voormalige hooiberg met stalruimte, houten werktuigenberging, garage en een tweetal opslagschuurtjes. De totale oppervlakte van het perceel bedraagt circa 1.750 m². De boerderij betreft een voormalig veehouderijbedrijf, bestaande uit een voorhuis en een achterhuis. In het achterhuis zijn de originele houten gebinten en hilden nog aanwezig. De totale inhoud van de woning, inclusief achterhuis, bedraagt ongeveer 950 m³.

De algemene onderhoudsstaat is zeer slecht tot sloopwaardig. De woning dient dan ook grondig gerenoveerd te worden.

Indeling

Begane grond: entree, hal met meterkast, opkamer, slaapkamer, deel, doorloop naar doucheruimte en vaste trap naar verdieping, kelder, keuken, woonkamer. Aan de buitenzijde van de woonkamer is provisorisch een tuinkas aangebouwd.

Verdieping: overloop, twee slaapkamers.De woning beschikt over gas, water en elektra en was voorheen voorzien van centrale verwarming.  De verwarmingsketel werkt echter niet, waardoor de boerderij momenteel slechts verwarmd wordt door middel van een houtkachel in de woonkamer. De woning is niet geïsoleerd en beschikt over enkele beglazing.

Omgeving

Brummen ligt in het hart van de provincie Gelderland, tussen de Veluwe en de rivier de IJssel. In het westelijk deel van de gemeente reiken de bossen tot aan de bebouwde kom van Eerbeek.  Het oostelijke deel van de gemeente wordt gevormd door het prachtige uiterwaardengebied en het rivierenlandschap van de IJssel. Ook voor stedelijk vertier hoeft u niet ver te reizen. Zutphen ligt op circa 10 km afstand en Apeldoorn en Arnhem liggen in de nabijheid, op respectievelijk 25 en 30 km.

Kadastrale gegevens

Het perceel is kadastraal bekend gemeente Brummen, sectie E, nummer 4062 gedeeltelijk, oppervlakte circa 1.750 m².

Bestemmingsplan

Het perceel is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2008’  van de gemeente Brummen en heeft de bestemming Agrarisch met landschapswaarden.

Op dit moment wordt de woning op basis van een ‘overeenkomst tot tijdelijk gebruik’ bewoond. Bij permanent gebruik voor woondoeleinden, al dan niet na sloop en herbouw, zal de gemeente Brummen  verlangen dat de agrarische bestemming wordt gewijzigd in een woonbestemming. Koper dient dit zelf en voor eigen rekening te verzorgen.

Belastingen en kosten

Kosten komen voor rekening van koper.  Hieronder vallen in ieder geval de eventueel verschuldigde overdrachtsbelasting of BTW en de notariskosten.

Extra grond

In overleg bestaat de mogelijkheid om extra landbouwgrond aan te kopen.

Erfpacht

De mogelijkheid van een erfpachtconstructie is bespreekbaar.

Interesse

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Voor informatie, afspraken voor bezichtigingen en biedingen kunt u zich wenden tot Rentmeesterskantoor Noordanus & Partners BV.

T +31 (0)26 – 379 20 75
E info@noordanuspartners.nl