Karakteristieke woonboerderij met bijgebouw op een prachtige locatie!

Details

Locatie: Ruurlo, Wiersseweg 74
Woonoppervlakte woonboerderij: ca. 137 m2
Perceel: 3.346 m2
Status: Verkocht

– INSCHRIJVING GESLOTEN –

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING – HUIS ‘DE VISCH’ – EEN BIJZONDERE, TE RENOVEREN WOONBOERDERIJ

RICHTPRIJS: € 500.000,- – € 650.000,- k.k.

PLANNING
Kijkdagen (vrije inloop, zonder afspraak):

  • Woensdag 20 september 2023 (van 13 tot 17 uur)
  • Vrijdag 29 september 2023 (van 9 tot 12 uur)
  • Vrijdag 6 oktober 2023 (van 9 tot 12 uur)

Uiterlijke datum indienen finaal bod inclusief uw overwegingen (per e-mail naar ons kantoor):

  • Woensdag 18 oktober 2023 tot 17 uur

Termijn van beraad eigenaren (onder voorbehoud van gunning):

  • Uiterlijk woensdag 25 oktober 2023 tot 17 uur.

Datum van levering bij notaris:

  • Zo spoedig mogelijk.

De eigenaren behouden zich het recht voor om te gunnen of niet te gunnen. Nadat er gegund is komt er een koop tot stand en zal er een koopakte worden opgemaakt.

WIERSSEWEG 74 RUURLO

In het mooie Ruurlo bieden wij namens onze opdrachtgevers deze bijzondere maar te renoveren boerderijwoning, genaamd ‘De Visch’, en aanhorigheden te koop bij inschrijving aan. Het geheel bestaat uit de woonboerderij met omliggende tuin, een bijgebouw, vrijstaande carport / berging, houthok, kippenschuur en eigen bos. De woning is oorspronkelijk gebouwd in 1877 en betreft een voor de Achterhoek zo kenmerkende hallenhuisboerderij. Het gebouw stond destijds bekend als café De Visch, genoemd naar de Visbrug over de Baakse Beek, en is ook schitterend gelegen aan deze beek. Tot ongeveer 1970 was de boerderij onderdeel van het landgoed Huize Ruurlo. Nu krijgt u de kans om dit unieke object te kopen en te renoveren / moderniseren.

GEBIEDSPROCESSEN

Nieuwe ontsluitingsweg en kavelruil

De woning ligt aan een onbewaakte spoorovergang (het betreft een rustig enkelspoor). In verband met het Programma Niet Actief Bewaakte Spoorovergang (NABO) zal een nieuwe ontsluitingsweg worden gerealiseerd i.c.m. een kavelruil. Het proces geschiedt in samenwerking met partijen als ProRail, Staatsbosbeheer, gemeente Berkelland en Waterschap Rijn en IJssel. Hiervoor heeft in het afgelopen jaar intensieve planvorming plaatsgevonden; nadere documentatie hiervan is op aanvraag beschikbaar. Indien u interesse heeft in de aankoop van dit object, zullen wij de herinrichting nader toelichten. We nemen u graag mee in het verloop van het traject. Uiteindelijk is het doel om de veiligheid ter plaatse te verbeteren en toe te werken naar een betere kavelstructuur, in samenwerking met voornoemde partijen. Een win-win situatie dus! Om u een beeld te geven van de voorgenomen nieuwe inrichting zijn diverse impressies gemaakt van hoe de nieuwe situatie er na realisatie uit kan komen te zien.

Landgoederenzone Baakse Beek

In het gebied De Meene, onderdeel van natuurgebied Boswachterij De Meene, werkt het Waterschap Rijn en IJssel aan het herstel van het oorspronkelijke watersysteem. Dit om de ernstige verdrogingsproblematiek tegen te gaan. Het herstel van het oorspronkelijke watersysteem werkt ten gunste van zowel de natuur als de landbouw. Ook in de Baakse Beek, die naast de woning is gelegen, worden maatregelen getroffen. Zo wordt deze beek verondiept, waardoor het grondwater langer in de bodem blijft. Nadere documentatie / informatie is op aanvraag beschikbaar.

Verlegging persriool

In combinatie met de realisatie van de nieuwe ontsluitingsweg zal, in samenspraak met de gemeente Berkelland, het persriool verlegd worden. Hiervoor wordt een zogenaamd zakelijk recht (opstalrecht en erfdienstbaarheid) gevestigd, zodat de gemeente eenvoudig bij de riolering kan komen als er onderhoud nodig is. De optimalisatie van deze voorziening komt zowel de omwonenden als de gemeente ten goede. Nadere documentatie / informatie is op aanvraag beschikbaar.

INDELING

Woonboerderij

Via de voordeur komt u binnen in de hal welke toegang geeft tot de keuken / eetkamer, de voorkamer , een apart toilet, het washok en de voormalige deel die in gebruik is als woonkamer. In de hal is tevens de meterkast aanwezig. De voorkamer, momenteel in gebruik als kantoor, is voorzien van een grote schouw. Via deze ruimte is een badkamer bereikbaar, voorzien van een ligbad, toilet en wastafel. Deze is verbonden met een slaapkamer. De keuken is voorzien van een 4-pits inductiekookplaat met afzuigkap, een oven en losse koelkast. De voormalige deel is in gebruik als woon- / zitkamer. Hier is tevens een rookkanaal aanwezig, maar de woonboerderij is altijd voornamelijk verwarmd middels de CV-installatie.

De woonkamer is vrij licht te noemen. Dat komt mede door de grote raampartij met deur, welke toegang geeft tot het achtererf / de tuin. Via de woonkamer is nog een tweede, kleinere slaapkamer toegankelijk en is de trapopgang naar de eerste verdieping aanwezig.
1e verdieping: deze verdieping is in gebruik als opslagruimte en hier bevindt zich ook de CV-opstelling (bouwjaar onbekend).

Bijgebouw

Het bijgebouw is ingericht als gastenverblijf. Op de begane grond bevindt zich een woonkamer, keuken en badkamer. De moderne keuken kent een 4-pits gasfornuis, oven, afzuigkap en vaatwasser. De badkamer is voorzien van een wastafel, douche en toilet. Onder de vaste trap is een vrij grote kelder aanwezig, die altijd dienst heeft gedaan als voorraadruimte. Op de 1e verdieping zijn 2 slaapkamers gesitueerd. In een aparte ruimte, toegankelijk via de buitenkant, is de CV-opstelling aanwezig.

Buitenruimte

Vanuit de woonkamer is zicht op de fraaie tuin, die rondom de woonboerderij is aangelegd en grenst aan de Baakse Beek. Een gedeelte hiervan betreft bos, met diverse kenmerkende soorten als de gewone esdoorn, ruwe berk en haagbeuk. Aan de voorzijde is de oude waterput nog aanwezig. Op het perceel staat verder nog een carport met afsluitbare berging, een houthok en een kippenschuur.

WONEN IN RUURLO

Ruurlo is een aangenaam dorp gelegen in de gemeente Berkelland met circa 7.700 inwoners. De omgeving kenmerkt zich door het fraaie coulisselandschap en de aanwezigheid van veel historisch erfgoed. De woning ligt circa 5 minuten fietsen van het dorpscentrum. In het centrum kunt u terecht voor al uw dagelijkse boodschappen, kinderopvang en basisonderwijs. Het dorp kent verschillende sportclubs en van de natuur genieten kan hier goed, want u kunt in de omgeving heerlijke wandel- of fietstochten maken. Grotere plaatsen op enige afstand zijn Doetinchem (22 km), Zutphen (20 km), Lochem (12 km) en Winterswijk (27 km).

KENMERKEN / BIJZONDERHEDEN

– Bouwjaar woonboerderij: 1877
– Bouwjaar bijgebouw: onbekend, maar in huidige vorm vermoedelijk in de jaren ’90 gebouwd (o.b.v. Topo Tijdreis)
– Bouwjaar overige opstallen: onbekend, maar vermoedelijk in 2005 gebouwd (o.b.v. Topo Tijdreis)
– Inhoud woonboerderij en bijgebouw: circa 655 m3 en circa 285 m3
– Woonoppervlakte woonboerderij: circa 137 m2
– Overige inpandige ruimte woonboerderij (opbergzolder): circa 52 m2
– Gebruiksoppervlakte bijgebouw: circa 67 m2
– Overige inpandige ruimte bijgebouw (kelder): circa 18 m2
– Externe bergruimte: circa 14 m2
– Fraaie tuin en eigen oprit met plaats voor meerdere auto’s.
– Bij de koop is een waarborgsom of bankgarantie vereist van 10% van de koopsom.
– O.a. is er een ouderdoms-, asbest- en niet-zelfbewoningsclausule van toepassing.
– Er is een nulmeting van de bouwkundige staat en een meetrapport (o.b.v. NTA 2581:2011) aanwezig. Deze zijn op aanvraag beschikbaar.
– Het betreft een gemeentelijk monument. Voor een verbouwing of restauratie heeft u (meestal) een omgevingsvergunning nodig. O.a. wordt verwezen naar de Erfgoedverordening 2012 van de gemeente Berkelland.
– Er is geen energielabel aanwezig gezien de status als gemeentelijk monument.

Aanvaarding: in overleg, maar kan spoedig.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief, als ook de zogenaamde artist impressions. Wij adviseren u om contact met ons op te nemen bij interesse of u door een eigen makelaar/rentmeester te laten bijstaan.

Interesse

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Voor informatie, afspraken voor bezichtigingen en biedingen kunt u zich wenden tot Rentmeesterskantoor Noordanus & Partners BV.

T +31 (0)26 – 379 20 75
E info@noordanuspartners.nl