Landgoed Hoogendonk

Details

Locatie: Wijchen, Heumenseweg 310
Oppervlakte: 5 ha
Vraagprijs:
Status: Verkocht

Op deze prachtig gelegen landgoedkavel van circa 5 hectare groot mag een landhuis in klassieke stijl worden gebouwd met drie inpandige villa’s.

De inhoud van de afzonderlijk te bouwen woningen mag 1.350 m³ bedragen voor het hoofdgebouw en 1.050 m³ voor de twee naastgelegen woningen. Het privé perceel behorende tot elke woning zal een landschappelijke uitstraling krijgen en deel uit maken van de totale landgoedstructuur behorende tot het unieke “Landgoedcomplex Hoogendonk”, dat bestaat uit twee afzonderlijke landgoederen van elk circa 5 hectare.

Natuurschoonwet

Het landgoed wordt onder de Natuurschoonwet 1928 gerangschikt hetgeen vele fiscale voordelen heeft.

Omgeving

Het landgoed is volledig vrij gelegen en is goed ontsloten via de Heumenseweg. Door de ligging, ten zuidoosten van het dorp Alverna in de gemeente Wijchen, is de stad Nijmegen slechts op enkele kilometers afstand van het landgoed gelegen. In de directe omgeving zijn onder andere een recreatiegebied, een golfbaan en meerdere ruiterroutes gelegen. Aangrenzend aan het landgoed ligt het natuurgebied “Overasseltse en Haterse vennen”.

Landhuis

Het landhuis zelf is ontworpen door Friso Woudstra Architecten te Vorden. De neoclassistische bouwstijl geeft dit landhuis haar klassieke uitstraling. Het aanzicht met het oude “schuifraamprincipe”, de hanenkammen, luiken en de roede/raamindeling geeft een beeld dat we kennen vanuit het verleden.

Landschapsplan

Op het landgoed zal circa 4,5 hectare natuur worden ontwikkeld. Dit zal worden ingericht volgens een reeds goedgekeurd landschapsplan en zal bestaan uit houtopstanden en open natuurterreinen. Het fundament van dit landschapsplan is een evenwichtig landschappelijk ontwerp dat enerzijds ruimte en anderzijds eenheid creëert. Hierdoor past het totale landgoed landschappelijk in haar omgeving en blijven het karakter en het gebruik van de twee afzonderlijke landgoederen gewaarborgd.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Landgoedcomplex Hoogendonk 2006” is goedgekeurd door het college van B&W alsmede door de Gedeputeerde Staten van de Provincie Gelderland. Het plan heeft vanaf 21 februari 2008 zes weken ter inzage gelegen bij het gemeentehuis. In de betreffende periode is er geen bezwaar ingediend en derhalve is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

Vraagprijs: op aanvraag. Het landgoed van circa 5 hectare wordt in haar totaliteit aangeboden en is niet in delen te koop.

Informatie

Voor meer informatie zie www.landgoedhoogendonk.nl. Daarnaast kunt u zich wenden tot Rentmeesterskantoor Noordanus & Partners BV vestiging Heteren, Poort van Midden Gelderland Groen 12 6666 LP HETEREN

Contactpersoon: de heer ing. E. Zark of de heer ing. P.D.N. Noordanus Telefoonnummer: 026-379 20 75
Email: info@noordanuspartners.nl

Interesse

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Voor informatie, afspraken voor bezichtigingen en biedingen kunt u zich wenden tot Rentmeesterskantoor Noordanus & Partners BV.

T +31 (0)26 – 379 20 75
E info@noordanuspartners.nl