Landgoed Noorderhoek te Hattemerbroek

Details

Locatie: Hattemerbroek, omgeving
Oppervlakte: 42.53.50 ha
Vraagprijs:
Status: Verkocht

Waar kan het nog? Uw droomhuis bouwen in uw eigen jachtveld, te midden van ree- en waterwild en omringd door privé vis- en zwemwater? Op landgoed Noorderhoek te Hattemerbroek is dit mogelijk!

Naast privacy, rust, ruimte en natuur biedt het landgoed de planologische mogelijkheid tot het oprichten van maar liefst 2 landhuizen, 1 beheerderswoning alsmede een poortgebouw. Een waterpartij met natuurvriendelijke oevers, poelen en oeverzwaluwwanden maakt deel uit van het landgoed. Het landgoed met een totale oppervlakte van circa 42 hectare, is ingericht met bosschages, struweel, grasland en paden, een prachtig natuurgebied in wording!

Bekijk dit schitterende landgoed vanuit de lucht via ons eigen N&P Skyview Channel: klik hier

Ontstaan

Van oudsher komen op de flanken van het Veluwemassief landgoederen voor. Hierop geïnspireerd ontstond het idee om de voormalige zandwinplas Noorderhoek en de omliggende gronden nabij Hattemerbroek her in te richten tot een landgoed met een waterpartij. In 2006 is gestart met de herinrichting van plas Noorderhoek. Met natuurvriendelijke oevers, poelen en oeverzwaluwwanden is de natuur – en landgoedontwikkeling in en rondom de plas tot stand gekomen. Daarnaast is de plas in diepte teruggebracht van 18 meter tot gemiddeld 5 meter. De oeverzwaluwwand biedt een vaste broedgelegenheid voor oeverzwaluwen. Weidevogels zoals grutto, kievit en tureluur gebruiken de graslanden als foerageer- en broedgebied.

Omgeving

De locatie is uitstekend bereikbaar, vlakbij het IJsselgebied en Het Veluwemassief, maar ook in de directe nabijheid van de stad Zwolle en met prima verbindingen en uitvalswegen naar de rest van het land.

Ligging

Landgoed Noorderhoek vindt u aan de noordwestzijde van Knooppunt Hattemerbroek (kruising rijksweg A28 en A50).

Wonen

Landgoed Noorderhoek biedt de planologische ruimte voor de bouw van twee landhuizen, één beheerderswoning en een poortgebouw.

Interesse

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Voor informatie, afspraken voor bezichtigingen en biedingen kunt u zich wenden tot Rentmeesterskantoor Noordanus & Partners BV.

T +31 (0)26 – 379 20 75
E info@noordanuspartners.nl