Monumentale ontginningsboerderij te Klarenbeek

Details

Locatie: Klarenbeek, Woudweg 63
Oppervlakte: 2.10.00 ha
Vraagprijs:
Status: Verkocht

Dit unieke object op circa 2,1 hectare in het buitengebied van Klarenbeek is een van de oudste oorspronkelijke ontginningsboerderijen in haar soort en gesticht rond 1875.

De royale oppervlakte van het woonhuis met schuren, erf met tuin en achtergelegen natuurterrein met optioneel de mogelijkheid tot aankoop van landbouwgrond biedt kansen voor uiteenlopende doeleinden.

Het betreft een landelijk gelegen monumentaal woonhuis met drie schuren. De authentieke bouwstijl is nog aanwezig. De boerderij is aangemerkt als gemeentelijk monument. Van oorsprong is het woonhuis gebruikt als 1 wooneenheid, sinds enkele decennia is het huis opgedeeld in 2 wooneenheden. Het staat koper vrij om het woonhuis in gebruik te nemen als 1 geheel of als 2 separate wooneenheden, het bestemmingsplan biedt ruimte voor beide mogelijkheden.

De schuren zijn achter het woonhuis gelegen en ruim van opzet. Eén van de schuren is in het verleden gedeeltelijk verbouwd tot een extra wooneenheid.

In de huidige situatie zijn er 3 wooneenheden aanwezig, waarvan 2 in het woonhuis en 1 in een van de schuren.

Landhuis

Het landhuis, met een inhoud van circa 1.250 m³, is aangemerkt als een gemeentelijk monument.

  • Begane grond: hal, woonkeuken, woonkamer, douche, toilet, slaapkamer, trapopgang naar boven, zeer ruime kelder.
  • Verdieping: overloop, drie slaapkamers.
  • Begane grond: hal, woonkeuken, douche, kamer, toilet en trapopgang.
  • Verdieping: overloop, drie slaapkamers.

Bijgebouw

Het is toegestaan om op het perceel een bijgebouw op te richten ter grootte van maximaal 75 m² per hoofdgebouw.

Monumentale schuren

De monumentale schuren zijn onder architectuur gebouwd en hebben een gezamenlijke oppervlakte van circa 1.104 m². Hier mogen vier wooneenheden in gecreëerd worden, met een maximale inhoud van 700 m³ per wooneenheid.

Bestemmingsplan

Conform het huidige bestemmingsplan ‘Buitengebied Het Woud’ heeft deze locatie de bestemming ‘wonen’. Ook is een aantal bedrijfsmatige activiteiten toegestaan. In onze verkoopbrochure is een overzicht van toegestane bedrijfsmatige activiteiten opgenomen.

Omgeving

De locatie ligt op een zeer gewilde plek in het buitengebied van Apeldoorn, in het voormalige Beek­bergerwoud. Het Beekbergerwoud staat bekend als het laatste oerbos van Nederland; voordat het werd ontgonnen, bestond het voornamelijk uit eiken, elzen, essen en beuken.

Natuur- en landbouwgrond

Het geheel is gelegen in agrarisch gebied met aandacht voor natuurontwikkeling. Het woonhuis en de schuren zijn gesitueerd op een boerenerf. Achter de monumentale schuren ligt een prachtig natuurgebied met waterpoel, aangelegde wandelpaden en afgeschermd met een dijktalud.

Interesse

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Voor informatie, afspraken voor bezichtigingen en biedingen kunt u zich wenden tot Rentmeesterskantoor Noordanus & Partners BV.

T +31 (0)26 – 379 20 75
E info@noordanuspartners.nl