Prachtig gelegen bouwkavel aan de rand van Voorthuizen

Details

Locatie: Voorthuizen, Overhorsterweg
Oppervlakte: ca. 0.30.00 ha
Vraagprijs: € 419.000,-
Status: Verkocht

Prachtig gelegen bouwkavel aan de rand van Voorthuizen
Uniek in het landschap gelegen en met rondom uitzicht over akkers en weilanden, omzoomd door houtopstanden en bosschages. Echt landelijk, maar toch ook op zeer korte afstand van Voorthuizen.
Door de herontwikkeling van een agrarische bedrijfslocatie met bijbehorende gronden aan de overzijde van de weg is het mogelijk geworden om op deze mooie plek een bouwkavel te realiseren.

Nieuwbouw

Het bouwkavel heeft een oppervlakte van circa 3.000 m², ligt midden in het veld en is via een eigen toegangsweg bereikbaar. Door de afstand ten opzichte van de openbare weg is er sprake van voldoende rust en privacy.

De te bouwen woning mag een maximale inhoud krijgen van 600 m³, met goothoogte van 3,5 meter en bouwhoogte van 10 meter. Indien gewenst kan de inhoud van de woning worden vergroot tot maximaal 1.000 m³, hiervoor dient koper dan extra sloopmeters aan te schaffen. Bij de nieuwe woning mag een riante schuur worden gerealiseerd van maar liefst 250 m².

Omgeving

Het bouwkavel is gelegen aan de Overhorsterweg, op slechts een paar honderd meter van het dorp Voorthuizen, waar alle dagelijkse voorzieningen aanwezig zijn. Door de centrale ligging in combinatie met de korte afstand tot de uitvalswegen bent u snel in Barneveld, Amersfoort, Apeldoorn, Ede en Veenendaal. En ook de Randstad is vanaf deze locatie goed bereisbaar.

Landschappelijke inpassing

De landschappelijke inpassing is verzorgd door een landschapsarchitect. Bij het ontwerpen van het

inrichtingsplan is zorgvuldig aandacht besteed aan de landschappelijke inpassing van de locatie. Hierbij is het creëren van rust en privacy op de locatie, met een unieke beleving van het omliggende landschap, leidend geweest. Aangezien het landschappelijk inpassingsplan onderdeel is van het onherroepelijk vastgestelde bestemmingsplan dient koper de beplantingen conform het inrichtingsplan aan te leggen.

Op de locatie is nog een schuur gelegen, deze dient door koper te worden afgebroken waarna hier zijn eigen landelijk gelegen woning gerealiseerd kan worden.

Woningontwerp

Om een koper ook de mogelijkheid te geven om snel te kunnen starten met de bouw biedt verkoper de extra optie om het bouwkavel aan te kopen met het ontwerp van een hedendaagse woning en de daarbij behorende omgevingsvergunning. Verkoper heeft door XS Architecten een woning laten ontwerpen die passend is voor de locatie en aansluit op de omgeving. Het voordeel hiervan is dat een koper in dat geval alleen nog een aannemer hoeft te zoeken die deze woning kan bouwen.

Door de huidige aanwezigheid van een opstal is op de locatie al stroom en water aanwezig. Koper dient  zelf zorg te dragen voor aansluiting op de overige nutsvoorzieningen.

Verkoopinformatie

Vraagprijs

€ 419.000,- v.o.n.

Belastingen en kosten

Het object wordt Vrij op Naam verkocht, wat inhoudt dat alleen de notariskosten voor rekening van de koper komen.

Inlichtingen

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot Rentmeesterskantoor Noordanus & Partners
Contactpersoon: de heer ing. E. Zark
Telefoonnummer: 085-485 26 00
E-mail: info@noordanuspartners.nl

Interesse

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Voor informatie, afspraken voor bezichtigingen en biedingen kunt u zich wenden tot Rentmeesterskantoor Noordanus & Partners BV.

T +31 (0)26 – 379 20 75
E info@noordanuspartners.nl