Riant Spaans landgoed te Ronda (Andalusië, Spanje)

Details

Locatie: Ronda, Spanje
Oppervlakte: circa 950 ha
Vraagprijs: Op aanvraag
Status: Te koop

Namens Nederlandse opdrachtgevers bieden wij u dit bijzondere landgoed van circa 950 hectare aan.

Het landgoed is gelegen in het hart van Andalusië in de gemeenten Ronda, Cartajima, Juzcar en Alpandeire. Het landgoed ligt circa 5 kilometer ten zuiden van Ronda, circa 40 km landinwaarts van Marbella, circa 100 km van Malaga en wordt in twee delen gescheiden door de hoofdweg A-369 (Ronda-Algeciras). Op het landgoed staan diverse opstallen, de bijbehorende landerijen bestaan uit bos, landbouwgrond en overig terrein.

Het heuvelachtige landschap met een verschil in hoogte tussen de circa 800 en 1.450 meter boven de zeespiegel, geeft een adembenemend uitzicht op de Straat van Gibraltar. Het complete landgoed is omheind en heeft een aantal onverharde oversteken, waarvan er vier toegang geven tot de weg van Algeciras naar Ronda. Elke ingang is afgesloten door stalen hekwerken en de hoofdingang is een op afstand elektrisch bedienbare poort. Verschillende delen van het landgoed zijn door de huidige eigenaar herbebost met eiken en dennen. Binnen de grenzen van het landgoed loopt een beekje, Arroyo de Las Culebras, welke het gehele jaar stromend zoet water levert.

Tevens is er de mogelijkheid om een groen energieproject te realiseren op een deel van het landgoed, bestaande uit zonnepanelen en windturbines en een aansluitpunt op de hoogspanningslijn welke uitkomt op de boerderij. (Bij interesse: informatie over de investering en vergunningen kunt u nader via ons kantoor verkrijgen).

Beschrijving van de gebouwen

Vanaf de hoofdingang van het landgoed loopt er een volledig verharde weg van circa 700 meter richting alle gebouwen. De twee woningen van elk 220 m² groot zijn voorzien een C.V., airco, zwembad, gastenstudio, sauna en hebben een mooie tuin. De oude boerderij van circa 300 m² heeft een hooiopslag en plaats voor zes paarden. De bedrijfsloods is maar liefst circa 1.100 m² en heeft een verharde buitenplaats van circa 1.500 m². Verder is er op het landgoed een werkplaats/ garage voor circa vijf auto’s te vinden en ligt er op circa 2 kilometer van de hoofdweg een vervallen boerderij met een eigen ingang en een bron. De andere gebouwen zoals hierboven omschreven, zijn alle met hun watervoorziening aangesloten op één waterreservoir van circa 80 m³ met een dompelpomp op een diepte van circa 75 meter t.b.v. het leveren van drinkwater.

Herontwikkelingsmogelijkheden

Ten behoeve van het realiseren van toerisme-ontwikkelingsproject(en) is er gemeentelijke goedkeuring voor de herindeling van 560 hectare landgoed dat op het grondgebied van de gemeente Ronda ligt.

Interessante voorbeelden voor het verkrijgen van de benodigde vergunningen zijn:

 • Luxueuze villa’s
 • Hotel
 • Appartementen
 • Vakantiepark
 • Camping
 • Winkelcentrum
 • Wellness complex
 • Recreatie complex
 • Golfbaan (9-holes)
 • 55+ project
 • Wind en elektra opwekking

Ronda is een aantrekkelijke, levendige en bekende toeristische bestemming met een aangename omgeving; bezoekers komen uit alle hoeken van de wereld en zouden kunnen profiteren van deze nieuwe toeristische locatie.

Overige informatie

Prijs op aanvraag

Voor informatie, afspraken voor bezichtigingen en biedingen kunt u zich wenden tot Noordanus & Partners, Rentmeesters & Adviseurs BV.

Contactpersoon: de heer ing. P.D.N. Noordanus
Telefoon: 026 – 379 20 75
E-mail: info@noordanuspartners.nl

Interesse

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Voor informatie, afspraken voor bezichtigingen en biedingen kunt u zich wenden tot Rentmeesterskantoor Noordanus & Partners BV.

T +31 (0)26 – 379 20 75
E info@noordanuspartners.nl