Landelijk, vrijstaand wonen in de Betuwe!

Details

Locatie: Herveld, Schoolstraat 5 – 5a
Woonoppervlakte: ca. 204 m2
Perceel: 1.360 m2
Vraagprijs: € 600.000,- k.k.
Status: Verkocht onder voorbehoud

Dit betreft een collegiale verkoop met Het woonhart makelaardij

VRIJSTAAND WONEN IN GESCHIEDENIS

In het Betuwse dorp Herveld, bekend om zijn fruitteelt en de gunstige ligging ten opzichte van Nijmegen en Arnhem, staat deze fraaie woonboerderij met heerlijk veel leefruimte en privacy biedende tuin. Deze karakteristieke woning bestaat uit een ruime woning en een gedeelte dat nog vrij in te richten is als atelier, werkplaats, kantoor aan huis, uitbreiding van het woongedeelte, tweede woning (mantelzorg) of bed & breakfast. De combinatie van de ruimte en ligging bieden veel mogelijkheden!

GESCHIEDENIS

Dit object is oorspronkelijk gebouwd als vloedschuur. Inmiddels is de woning gerenoveerd, geïsoleerd en gemoderniseerd met behoud van authentieke details zoals de poeren en eikenhouten ankerbalkgebinten. Het geheel bestaat uit Schoolstraat 5; de woonboerderij met fantastische tuin, overkapping en diverse bergingen en Schoolstraat 5A; tot nu toe gebruikt als scouting/ontmoetingsruimte. Dit gemeentelijk monument is oorspronkelijk in 1881 gebouwd en betreft een voor het Rivierengebied kenmerkende vloedschuur. De vloedschuur behoorde ooit tot het onroerend goed van een landbouwer. Dit type schuren werden gebouwd op een natuurlijk of aangelegde verhoging in het landschap. De functie van deze schuren was dat men het vee hier veilig kon huisvesten in tijden van overstromingen van het omliggende land. In de periode 1999–2000 is het pand volledig gerestaureerd waarbij een groot aantal authentieke elementen bewaard zijn gebleven. Voor meer informatie raden wij u aan de nadere stukken op te vragen!

WELKOM

Welkom bij deze unieke woning met een karaktervolle uitstraling. Zodra u de entree via de hal betreedt, wordt u verwelkomd in een warme en sfeervolle woonomgeving. Op de begane grond bevinden zich de woonkamer, een ruime slaapkamer met entresol en ingebouwde kastruimte, een apart toilet, meterkast en een comfortabele badkamer met toilet, douche en aansluiting voor uw wasmachine en droger.

De woonkamer is een ware eyecatcher, met zijn imposante balkenplafond en royale afmetingen van ongeveer 68 m². Ondanks de grootte straalt de ruimte toch een knus en gezellig gevoel uit. Boven de hal bevindt zich een entresol, waar u onder andere de CV-ketel kunt vinden. Via de trap in de woonkamer bereikt u de entresol en de eerste verdieping van de woning. De entresolvloertjes, die vroeger dienden als hooizolders, voegen een speels element toe aan de indeling en creëren een gevoel van ruimtelijkheid. Hier komt het monumentale karakter van de woning opnieuw naar voren, met de prachtige zichtbare gebinten die een unieke sfeer scheppen.

Vanuit de woonkamer heeft u directe toegang tot de fraai aangelegde achtertuin en de open leefkeuken. De keuken is van alle gemakken voorzien, inclusief een koelkast, oven, vaatwasmachine en afzuigkap. Het aanrechtblad is gemaakt van prachtig Belgisch hardsteen, wat de keuken een luxe uitstraling geeft. Daarnaast beschikt de keuken over een ruime opbergkast, zodat al uw kookbenodigdheden netjes kunnen worden opgeborgen.

Een bijzonder kenmerk van de benedenverdieping is de authentieke plavuizen vloer met comfortabele vloerverwarming, die zorgt voor een aangename en gezellige sfeer in de gehele ruimte.

ENTRESOL & VERDIEPING

Op de entresol en eerste verdieping bevinden zich verschillende ruimtes. De entresol biedt een werkhoek en een mooi uitzicht op de woonkamer. Vanaf de overloop is er toegang tot een tweede slaapkamer, een tweede badkamer en een werkkamer/derde slaapkamer. De badkamer is uitgerust met een wastafel, een zwevend toilet en een bad. Vanuit de tweede slaapkamer, die open is tot aan de nok voor een ruimtelijk effect, is er een aparte trap naar de vliering. Deze vliering is bereikbaar via een losse trap.

VOORMALIG SCOUTINGDEEL (SCHOOLSTRAAT 5A)

Op de begane grond vinden we de entree van het pand. Deze bevindt zich aan de voorgevel en kan betreden worden via een deur. Bij binnenkomst komt men in de hal, die toegang biedt tot de meterkast, een eenvoudige keuken, een toilet en een ruime en veelzijdige kamer. Vanuit deze kamer is er toegang tot het sanitair en de keuken. In de leefruimte is er een houtkachel aanwezig, evenals een verwarmingsunit (op gas) aan het plafond. Bovendien zijn er verschillende ruime entresolvloeren en is er een geiser geïnstalleerd voor warmwatervoorziening.

Via een vaste trap in de hal is de eerste verdieping bereikbaar. Deze verdieping fungeert momenteel als een ontmoetingsplek met een bar. In de toekomst zou deze ruimte goed kunnen dienen als slaapkamer of kantoor.

BUITEN BIJ SCHOOLSTRAAT 5

Rondom de betoverende woonboerderij is een prachtige tuin aangelegd, met oog voor detail en verzorging. Hier heerst een serene sfeer van rust, ruimte en absolute privacy. Zodra je de woning uit stapt, tref je een deels overkapt, royaal terras aan dat als een uitnodiging dient om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. De buitenruimte biedt ruimschoots plek voor het creëren van een weelderige moestuin en is een waar paradijs voor huisdieren en kleine boerderijdieren. Een ideale plek waar ze vrij kunnen ronddartelen.
Daarnaast is er een riante berging beschikbaar, die zich uitstekend leent als een klusschuur waar creativiteit tot leven kan komen. Ook is er een ruimte waar de fietsen veilig en overdekt gestald kunnen worden, zodat ze beschermd zijn tegen weer en wind.

Ook Schoolstraat 5A is omringd door het groen. Hier is een groot grasveld en een beukenhaag aan de straatzijde. Direct achter de woning ligt een mooie groene speelplaats.

WONEN IN HERVELD

De woning is aan de rand van het dorp, in Herveld-Zuid, gelegen. Het betreft een mooie, groene en rustige locatie met aan de achterzijde zicht op een speelplaats en landerijen. Het is hier heerlijk landelijk wonen met winkels en voorzieningen nabij. In het centrum van Herveld vindt u een supermarkt en diverse andere winkels. Er zijn twee basisscholen en een huisartsencentrum in Herveld gevestigd. Voortgezet onderwijs (het Hendrik Pierson College) is aanwezig in Zetten op een kwartiertje fietsen. In het dorp zijn er veel verenigingen en in het bruisende dorpshuis De Hoendrik worden veel activiteiten georganiseerd. De woning is gunstig gelegen ten opzichte van snelwegen en het treinstation Zetten-Andelst, allebei binnen zeven autominuten bereikbaar. Via de A15 en de A50 is er een snelle ontsluiting naar de steden Arnhem, Nijmegen, Wageningen en Tiel. Per trein zijn er goede verbindingen naar Elst, Tiel, Arnhem en Nijmegen. Laat je verrassen door de ruimte en kansen die deze fraaie woonboerderij biedt!

KENMERKEN

– Perceelgrootte: 1.360 m²;
– Kadastraal bekend: Valburg H 986 en 985;
– Totale inhoud Schoolstraat 5 en 5a: circa 1.340 m³;
– Woonoppervlakte Schoolstraat 5: circa 177 m²;
– Gebruiksoppervlakte en overige inpandige ruimte Schoolstraat 5a: circa 172 m²;
– Externe bergruimte: circa 32 m²;
– Bouwjaar: 1881, gerenoveerd in 1999-2000;
– Monumentale vloedschuur met diverse authentieke details;
– Schoolstraat 5: vloerisolatie, spouwisolatie en dakisolatie;
– Schoolstraat 5A heeft een separate aansluiting op gas, water, stroom en riool;
– In de tuin is een puls aanwezig;
– Parkeren op eigen terrein.

BIJZONDERHEDEN

– De huidige erfpachtcanon bedraagt € 3.921,82 per jaar (begin 2023) en resterende looptijd is tot en met 16 augustus 2039;
– Er wordt aan de koper de keuze geboden om de erfpachtafspraken tegen de lopende overeenkomst voort te zetten of het object te aanvaarden tegen nieuwe erfpachtvoorwaarden voor een periode van 40 jaar. De canon is fiscaal aftrekbaar;
– Bij de koop is een waarborgsom of bankgarantie vereist van 10% van de koopsom;
– Er is een ouderdomsclausule van toepassing;
– Het betreft een gemeentelijk monument. Voor een verbouwing of restauratie heeft u (meestal) een omgevingsvergunning nodig. Zie de Erfgoedverordening van de gemeente Overbetuwe;
– Er is een energielabel aanwezig, maar dit is niet verplicht vanwege de status als gemeentelijk monument;
– Aanvaarding: in overleg.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Interesse

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Voor informatie, afspraken voor bezichtigingen en biedingen kunt u zich wenden tot Het woonhart makelaardij en/of Rentmeesterskantoor Noordanus & Partners BV.

T +31 (0)488 – 48 15 66
E info@hetwoonhart.nl

T +31 (0)26 – 379 20 75
E info@noordanuspartners.nl