Uniek bouwplan Stakenbergweg te Elspeet

Details

Locatie: Elspeet, Stakenbergweg
Oppervlakte: per kavel 575 m2
Vraagprijs:
Status: Verkocht

Wonen in landelijke luxe op een prachtige plek in het buitengebied van de gemeente Nunspeet wordt dit unieke bouwplan te koop aangeboden.

Voor deze locatie op een steenworp afstand van het dorpscentrum van Elspeet ontwikkelde NEXIT Architecten een bijzonder vormgegeven woonconcept volgens de traditionele opzet van een twee-onder-een-kap-woning.

De kavels zijn circa 575 m² groot.

Nieuwbouw

Beide woningen meten een bruto volume van maar liefst 635 m³ en zijn daardoor zeer ruim van opzet. In dit bijzondere ontwerp worden de ‘verloren’ ruimtes onder de kap ingezet voor extra daglicht op de begane grond. Op de begane grond vindt u entree/hal, een ruim bemeten woonkamer en woonkeuken. De verdieping beschikt over maar liefst vier ruime slaapkamers, een zeer complete badkamer voorzien van ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel en toilet. De zolderverdieping heeft een ruime overloop met een opstelplaats voor was- en droogapparatuur. Daarnaast is er op de zolder nog een extra logeer- en/of hobbykamer aanwezig.  Ter plaatse van beide kopgevels is de monumentale kap doorgezet als luchtige overkapping met als resultaat een aangename overdekte buitenruimte die te gebruiken is als veranda, maar ook dienst kan doen als parkeerhaven.

Duurzaam en energiezuinig

De woningen worden zeer duurzaam gebouwd met respect voor mens en omgeving. Zo wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van duurzaam geproduceerde materialen, extreem goede isolatie, een energiebesparende douche en een warmtepompketel met laag temperatuurverwarming.

Functieverandering

Op de locatie was in het verleden een kalverhouderijbedrijf gevestigd. Na de beëindiging van deze agrarische activiteiten is er een bestemmingswijzigingprocedure doorlopen en de locatie heeft inmiddels een woonbestemming gekregen. Met de gemeente Nunspeet is overeengekomen dat in ruil voor sloop van alle bedrijfsgebouwen een twee-onder-een-kapwoning gerealiseerd mag worden. De aanwezige bedrijfsgebouwen zullen op kosten van verkoper worden gesloopt. De kavels zullen via een inrit aan de Stakenbergweg worden ontsloten. Op de locatie heeft een verkennend bodemonderzoek plaatsgevonden, waarbij geen verontreinigingen zijn geconstateerd. De onderzoeksresultaten kunnen op verzoek beschikbaar worden gesteld.

Landschappelijke inpassing/beeldkwaliteit

Ten behoeve van dit functieveranderingsproject is een inrichtingsplan opgesteld dat aandacht besteedt aan de landschappelijke inpassing. Dit inrichtingsplan dient uitgevoerd te worden bij de bouw van de woning. Het inrichtingsplan is als bijlage bij de brochure gevoegd.

Aanvaarding en levering

In overleg.

Vergunning

Het ontwerp is door de welstandscommissie beoordeeld. Na verkoop van beide helften zal de vergunningprocedure worden opgestart.

Architect en aannemer

Concept en ontwerp: NEXIT architecten, Arnhem
Bouwpartner: Bouwbedrijf van Middendorp B.V., Wekerom

Interesse

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Voor informatie, afspraken voor bezichtigingen en biedingen kunt u zich wenden tot Rentmeesterskantoor Noordanus & Partners BV.

T +31 (0)26 – 379 20 75
E info@noordanuspartners.nl